SIBOS 2015

 

SIBOS, cea mai importantă întâlnire anuală a industriei financiar bancare globale organizată de SWIFT, s-a desfășurat în acest an la Singapore, reunind în perioada 12-15 octombrie 2015 peste 7.000 de delegați – factori de decizie şi experți ai instituțiilor financiar-bancare, furnizori de tehnologie, infrastructuri de piață, corporații multinaționale şi consultanți – din circa 140 de țări, precum şi 180 de companii, grupuri financiar bancare și furnizori de tehnologie cu standuri în expoziție.

SIBOS2015_01Principalele teme tratate în cadrul sesiunilor Conferinței au fost evoluția tehnologiei și alinierea la cerințele pieței, creșterea eficienței industriei prin inovație şi colaborare, provocările și oportunitățile generate de noile reglementări.

SIBOS2015_02
SIBOS2015_03
SIBOS2015_04

Oportunităţile şi provocările generate de evoluţia tehnologiei preocupă industria financiar bancară mai mult ca niciodată. Dezbaterile au fost dominate de schimbările curente care au ca motor evoluția tehnologică şi cerințele clienților pentru viteză, ușurință, comoditate, transparență și siguranță in serviciile financiar-bancare, precum și de necesitatea standardizării şi armonizării practicilor la nivelul industriei. De o atenție specială s-au bucurat subiecte cum sunt oportunitățile oferite de Internet of Things, tehnologia block-chain, dezvoltările privind sistemele de plăți în timp real și securitatea informaţiei în spaţiul virtual.

SIBOS2015_05
SIBOS2015_06
SIBOS2015_07

Ca în fiecare an, SIBOS a constituit prilejul întâlnirii Preşedinţilor Grupurilor naţionale de membri și utilizatori SWIFT, la care au participat în acest an circa 140 de reprezentanţi ai comunităţilor naţionale. Comunitatea bancară din România a fost reprezentată de Radu Graţian Gheţea, SWIFT National Member Group Chairperson şi Rodica Tuchilă, SWIFT National User Group Chairperson.